Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото срещу тях няма да

...
Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото срещу тях няма да
Коментари Харесай

Викове „Убийци“ и „Гробари“ по близнаците от Цалапица в съда

Близнаците от Цалапица остават в ареста и делото против тях няма да протече по съркатената процедура, стана ясно по време на правосъдното съвещание на пловдивския съд, написа Дарик.

Валентин и Борислав Динкови са упрекнати в лично укривателство и подпомагане на Рантел Бизюрев, упрекнат в убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Магистратите взеха решение делото да се гледа по общия ред, а не както искаше юристът на братята по съкратената процедура. Така след екстрадицията от Дания Бизюрев ще може да бъде разпитан като свидетел по делото на близнаците. Той беше задържан в Дания в края на ноември предходната година след четиримесечно търсене, а не от дълго време бе върнат у нас.

В началото на правосъдното съвещание юристът на братята поиска съдът да си направи отказ, само че настояването беше отхвърлено.

Димитър Малинов беше погубен през юли предходната година, като съгласно прокуратурата братята Динкови са помогнали на Рангел Бизюрев да зарови тялото на Митко. Самият той отхвърля някой от близнаците да е удрял жертвата и по време на всичките си разпити поддържа версията, че по време на багра е бил с Борислав Динков, който обаче само е стоял настрана.



Бизюрев твърди, че е нанесъл четири удара на убитото момче, само че единствено в тялото.

Близките на жертвата обаче имат друга версия. Майката на Митко счита, че пряко в побоя е взел участие и единият близнак - Борислав, който е упражнявал бокс любителски.

При довеждането на близнаците в залата коридорът на правосъдната палата избухна от викове  " Убийци ", а отвеждането им от съде мина под скандирания  " Гробари ".

" Те хвърлят цялата виновност върху Рангел. Три пъти си сменят показанията ", съобщи майката на убитото момче Атанаска Бакалова и попита за какво Рангел не е разпитан към момента от криминолози и психолози.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР